Voksenbegynder 2018

Voksenbegynder 2018 - Tilmelding åbner 12. februar 2018 kl 12.00

NB! Den mindre tekniske udfordring med hjemmesiden viser sig at tage længere tid end forventet. Vi har derfor måttet udskyde tilmeldingen endnu en gang. Vi beklager meget og takker for jeres tilmodighed.

Vi benytter ikke venteliste - du kan tilmelde dig - og betale for kurset - fra den 12. februar 2018. Indtil da kan du læse mere om kurset nedenfor.

Voksne

Vi underviser i tur-kajak (IPP 2) efter det europæiske Euro Paddle Pass (IPP-standarderne), som opstiller faste retningslinjer for hvad du skal kunne for at være sikker i en kajak. Efter gennemført kursus bliver du frigivet til at ro i klubbens både. IPP-systemet er et etableret licenssystem i Danmark og flere andre lande. Det er et krav, at du kan svømme mindst 600 meter. Du kan læse mere om IPP-systemet på Dansk Kano- og Kajakforbunds hjemmeside.LINK

Voksne begyndere undervises på to hold - et forårshold med start i maj og et sensommerhold med start i august. Begge kurser tager ca. 4 uger og der undervises tirsdage og torsdage aftener. Dertil kommer en langtur, hvor vi ror 18-20 km. På langturen starter vi kl. 9.00 og slutter omkring kl. 16. Vi ror normalt i al slags vejr – både i sol, regn og blæst.

Vi starter kl. 18.30 præcist – omklædt og klar på broen. Det er vigtigt at alle er klar til tiden, så vi kan tage på vandet i samlet flok. Vi slutter ca. kl. 21.30, men det kan svinge lidt afhængigt af vejret og aktiviteterne den pågældende aften.

Den første gang møder man op på broen, gerne omklædt i rotøj (se senere), kl. 18.30. Vi hjælper alle med at finde en passende kajak, pagaj og svømmevest. Derefter giver vi instruktion i, hvordan man håndterer kajakken og pagajen, og endelig ror vi en lille tur. 

De øvrige aftener starter med, at alle selv finder deres kajakker, pagajer og svømmeveste frem, så man er klar kl. 18.30 – trænerne hjælper selvfølgelig, hvor det ønskes. På broen har vi fælles briefing om aftenens program, hvor vi også gennemgår de forskellige øvelser. Derefter ror vi ud i samlet flok, oftest en tur rundt på en af søerne. Undervejs laver vi forskellige øvelser. Når vi kommer tilbage i klubben tørres kajakkerne af og lægges på plads. Efter et hurtigt bad/tøjskifte mødes vi til en kop kaffe/te og lidt kage, mens vi udfylder roprotokollerne og gennemgår dagens tur – en debriefing om, hvad der gik godt/var svært, svarer på spørgsmål osv.

Husk ro-tøj! Det er f.eks. T-shirt, løbebukser/tights og en let løbetrøje (ikke bomuld). Vi anbefaler "varmt" at medbringe et sæt skiftetøj. Som udgangspunkt skal man regne med at komme i vandet en del gange – enten fordi det er en del af en øvelse, eller når man vælter i ved et uheld (begge dele vil helt sikkert ske). Du skal derfor ikke regne med at cykle hjem i det samme tøj, som du har roet i – husk også et håndklæde. Der er bruser og omklædningsrum i klubben – og en sauna.

Vi anbefaler også, at man køber et par ro-sko. Der ligger mange skarpe genstande på bunden af åen og søerne, så derfor skal man helst have rosko på. De er syet i neopren med en blød gummisål og koster ikke ret meget. Man kan ikke ro i tennissko, klipklappere eller lignende – idet de kan sidde fast i kajakken.

Der er et meget begrænset antal P-pladser ved klubben. Brug evt. parkeringsområdet ved det nærliggende busstoppested/busvendeplads 500 meter fra klubben, overfor Nybrogård Kollegiet.

I omklædningsrummene er der nogle små bokse, hvor det er muligt at opbevare telefon, nøgler, pung mm., mens man er på vandet. Man skal selv medbringe en lille hængelås.

Tilmelding åbner 12. februar 2018 kl. 12.00

For god ordens skyld skal det bemærkes at kajakroning er en fysisk sport. Du behøver ikke være en supermand/kvinde, men du skal være i nogenlunde form for at få noget ud af undervisningen. Kan du tage trapperne til 5. sal uden af blive svimmel, er det sikkert ok at tilmelde dig.  

Det er obligatorisk at deltage i Introduktionsaftenen, til svømmeprøven, på langturen og til eksamen. Derudover tillades højst 1 fraværdsaften på de øvrige dage. Til introduktionsaftenen vil du møde trænerne og få mere information kursets forløb.

At ro i kajak er en fysisk sport. På kurset har vi fokus på den gode roteknik for at udnytte kræfterne bedre og mindske risikoen for skader. Vi er motionister, så vi tager det roligt og får nogle gode naturoplevelser undervejs, men du vil ganske givet være træt, når du kommer hjem efter kurset. Der er ikke nogen fysiske krav til at ro kajak ud over at kunne svømme mindst 600 meter, men det er en fordel at være smidig for at kunne komme ind og ud af kajakken, og en hæderlig form kan også anbefales. Det er helt normalt at være øm forskellige steder som nybegynder i kajak. Det vil dog forsvinde i takt med, at du lærer at håndtere kajakken og får styr på roteknikken.

Ønsker du at tilmelder dig årets kurser foregår det her på klubbens hjemmeside, noter hvilket kursus du gerne vil med på.

Vi opkræver via din tilmelding 1495,- for kurset plus indmeldelsesgebyr kr. 100,- og kontigent for 1 år kr. 1700,- ialt 3295,-. Du kan efter endt kursus og frigivelse købe en nøglebrik for kr. 350,-. 

NB! Hvis du i 2018 er forældre til et af børnene på vores børne- og ungdomshold, kan du evt. komme på en af de reserverede pladser på efterårsholdet. Skriv til Idrætslederen, Jytte Duun eller Christina Scales.

Inden du tilmelder dig kan du læse Merete Binderups beretning fra forårskurset i 2008, som giver et god indtryk af, hvad det vil sige at lære at ro kajak i Nybro-Furå. Meretes beretning finder du her.

Henter billeder...

Forårsholdet: 

 • Tirsdag d. 15/5, kl. 19.00: Introduktionsaften
 • Tirsdag d. 22/5
 • Torsdag d. 24/5
 • Tirsdag d. 29/5
 • Torsdag d. 31/5
 • Tirsdag d. 5/6
 • Torsdag d. 7/6
 • Tirsdag d. 12/6: Svømmeprøve + teori
 • Torsdag d. 14/6
 • Søndag d. 17/6: Langtur
 • Tirsdag d. 19/6: Eksamen

NB! Du bliver opkrævet kr. 1495,- ved tilmeldingen. Husk at vælge "Ønsker medlemsskab" også så du kan blive meldt ind i klubben. Kontingent og indmeldelsesgebyr bliver opkrævet efterfølgende

Efterårholdet:

 • Tirsdag den 14/8, kl. 19:00: Introduktionsaften
 • Tirsdag d. 21/8
 • Torsdag d. 23/8
 • Tirsdag d. 28/8: Svømmeprøve + teori
 • Torsdag d. 30/8
 • Tirsdag d. 4/9
 • Torsdag d. 6/9
 • Tirsdag d. 11/9
 • Torsdag d. 13/9
 • Søndag d. 16/9: Langtur
 • Tirsdag d. 18/9: Eksamen

NB! Du bliver opkrævet kr. 1495,- ved tilmeldingen. Husk at vælge "Ønsker indmedlelse" også så du kan blive meldt ind i klubben. Kontingent og indmeldelsesgebyr bliver opkrævet efterfølgende