Lær at ro tur-kajak i NFKK

Kajaksporten er inde i en rivende udvikling og det er vi rigtigt glade for i NFKK. Vi tilbyder undervisning af både unge og gamle og har tre indgange til at ro kajak hos os.

Børn

Børn, der fylder 8 år det år de starter, kan komme på børnehold. De skal kunne svømme 200m i svømmehal og alle under 13 år skal altid ro med redningsvest. Børne-begynder-holdene starter i maj måned hvert år efter standerhejsning. Tilmelding sker til idrætslederen for en prøvetur. Vi har af og til venteliste, idet vi af sikkerhedsgrunde kun kan have et begrænset antal børn pr. hold. På børneholdet har du som nævnt én"prøvegang", inden du skal melde dig rigtigt ind.

Selve indmeldelsen sker via klubbens hjemmeside (Kender du dit holdnavn (Hold III, Hold II , Hold I eller Hold kano) så skriv dette i kommentarfeltet. Forældrene skal indover og godkende klubbens regler. Træneren vejleder selvfølgelig i tvivlstilfælde.

Når barnet er tilmeldt, vil I modtage en automatisk opkrævning med email. Der betales helårligt kontingent med skæringsdato 1. maj i et år. Indmeldes du efter maj måned reguleres kontingentet indtil næste 1. maj.Opkrævningen dækker for resten af 2015 og Herefter betales almindeligt medlemskontingent. Der opkræves igen til december for første halvår 2017.

Kort efter sæsonstart afholder trænere og Idrætsleder forældremøde, hvor børn og forældre vil få en grundig orientering om børnelivet i vores klub. På denne dag vil vil Idrætslederen desuden udbyde de resterende pladser på vores voksenbegynderhold, hvor der er reserveret et antal pladser til forældre.

Voksne

Vi underviser i tur-kajak (IPP 2) efter det europæiske Euro Paddle Pass (IPP-standarderne i DK), som opstiller faste retningslinjer for hvad du skal kunne for at være sikker i en kajak. IPP-systemet er et etableret licenssystem i Danmark og flere andre lande. Det er et krav, at du kan svømme mindst 600 meter. Du kan læse mere om IPP-systemet på Dansk Kano- og Kajakforbunds hjemmeside. LINK Efter gennemført kursus og minimum 50 km roning får du IPP2 certifikat og bliver frigivet til at ro i klubbens både.

Voksne begyndere undervises på to hold - et forårshold med start i maj og et sensommerhold med start i august. Begge kurser tager ca. 4 uger og der undervises tirsdage og torsdage aftener. Dertil kommer en langtur, hvor vi ror 18-20 km. På langturen starter vi en søndag kl. 9.00 og slutter omkring kl. 16. Vi ror normalt i al slags vejr – både i sol, regn og blæst.
Vi starter kl. 18.30 præcist – omklædt og klar på broen. Det er vigtigt, at alle er klar til tiden, så vi kan tage på vandet i samlet flok. Vi slutter ca. kl. 21.30, men det kan svinge lidt afhængigt af vejret og aktiviteterne den pågældende aften.

Den første gang møder man op på broen kl. 18.30, omklædt i rotøj (se senere). Vi hjælper alle med at finde en passende kajak, pagaj og svømmevest. Derefter giver vi instruktion i, hvordan man håndterer kajakken og pagajen, og endelig ror vi en lille tur.

De øvrige aftener starter med, at alle selv finder deres kajakker, pagajer og svømmeveste frem, så man er klar præcis kl. 18.30 – trænerne hjælper selvfølgelig, hvor det ønskes. På broen har vi fælles briefing om aftenens program, hvor vi også gennemgår de forskellige øvelser. Derefter ror vi ud i samlet flok, oftest en tur rundt på en af søerne. Undervejs laver vi forskellige øvelser. Når vi kommer tilbage i klubben tørres kajakkerne af og lægges på plads. Efter et hurtigt bad/tøjskifte mødes vi til en kop kaffe/te og lidt kage, mens vi udfylder roprotokollerne og gennemgår dagens tur – en debriefing om, hvad der gik godt/var svært, svarer på spørgsmål osv.

Ro-tøj

Husk ro-tøj! Det er f.eks. T-shirt, løbebukser/tights og en let løbetrøje (ikke bomuld). Vi anbefaler "varmt" at medbringe et sæt skiftetøj. Som udgangspunkt skal man regne med at komme i vandet en del gange – enten fordi det er en del af en øvelse, eller når man vælter i ved et uheld (begge dele vil helt sikkert ske). Du skal derfor ikke regne med at cykle hjem i det samme tøj, som du har roet i – husk også et håndklæde. Der er bruser og omklædningsrum i klubben – og en sauna.

Vi forventer, at man køber et par ro-sko. Der ligger mange skarpe genstande på bunden af åen og søerne, så derfor skal man helst have rosko på. De er syet i neopren med en blød gummisål og koster ikke ret meget. Man kan ikke ro i tennissko, klipklappere eller lignende – idet de kan sidde fast i kajakken. Klubbens medlemmer får 10% rabat hos Kano & Kajak Butikken, Søborg og Kanokajakcenter – Butikken, Nybrovej.

Der er et meget begrænset antal P-pladser ved klubben. Brug evt. parkeringsområdet ved det nærliggende busstoppested/busvendeplads 500 meter fra klubben, overfor Nybrogård Kollegiet.

I omklædningsrummene er der nogle små bokse, hvor det er muligt at opbevare telefon, nøgler, pung mm., mens man er på vandet. Man skal selv medbringe en lille hængelås.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold og kurset koster 1.500,- plus indmeldelsesgebyr 100,-. Beløbet opkræves ved tilmelding. Dertil kommer medlemskontingentet, der er reguleret efter hvornår kurset starter. Året efter betales almindeligt medlemskontingent. Nøglebrik til klubben kan erhverves efter frigivelse - se alle priserne her.

At ro i kajak er en fysisk sport. På kurset har vi fokus på den gode roteknik for at udnytte kræfterne bedre og mindske risikoen for skader. Vi er motionister, så vi tager det roligt og får nogle gode naturoplevelser undervejs, men du vil ganske givet være træt, når du kommer hjem efter kurset. Der er ikke nogen fysiske krav til at ro kajak ud over at kunne svømme mindst 600 meter, men det er en fordel at være smidig for at kunne komme ind og ud af kajakken, og en hæderlig form kan også anbefales. Det er helt normalt at være øm forskellige steder som nybegynder i kajak. Det vil dog forsvinde i takt med, at du lærer at håndtere kajakken og får styr på roteknikken.

Tilmelding her!