Kajak

Til trods for, at kajakken har sin oprindelse hos eskimoerne i Grønland, dækker begrebet kajak i dag over en lang række småfartøjer med meget forskellige egenskaber: Havkajak, turkajak, polokajak, surfkajak samt kapkajak er alle eksempler på den moderne kajak. Desuden inddeles kajakkerne også efter antal roere - typisk en, to eller fire.

I Nybro-Furå Kano- og kajakklub har vi, grundet klubbens beliggenhed ved å og sø, fokus på de motions- og idrætsorienterede tur- og kapkajakker. Klubben råder dog over et par havkajakker som frigivne medlemmer kan eksperimentere lidt med.

Ud over at give god motion, er det at ro kajak lig med fantastiske naturoplevelser. Du sidder helt nede ved vandoverfladen, bevæger dig næsten uden støj og kommer helt tæt på områdets meget sky væsener så som Isfugle, troldænder og fiskehejre.

At lære at ro kajak, er lidt som at lære at cykle. Men når først du mestre balancen - måske efter et par ture i vandet - åbner der sig en vifte af muligheder for god motion og naturoplevelser. Og netop Nybro-Furå Kano- og kajakklub, med sin fantastiske beliggenhed ved Mølleåens godmodige vand mellem Lyngby sø og det velkendte rostation ved Bagsværd sø, tilbyder rovand som kan tilfredsstille de fleste fra den forsigtige nybegynder til den krævende distance- eller kaproer.