Turkano

Om livet i turafdelingen

Nybro-Furå Kano og Kajakklub råder over 198 pladser til private kanoer i turafdelingen. I rigtig mange tilfælde er det at have en kano et familieforetagende, hvilket betyder, at mange af kanoerne bliver brugt af flere personer, og således færdes der mange flere end 198 kanofolk i klubben.

Flere kanofolk benytter også klubbens kajakker eller eventuelt deres egen kajak. En del er startet i klubben som kap- eller motionsroere og har siden hen fået smag for kanolivet, lige som det omvendte selvfølgelig også har været tilfældet.

Nogle af dem, der har en kano i klubben, er børn, der er vokset op i klubben, enten som kajakroere eller børn af kanofamilier, og som efterhånden har fået deres egen kano.

Har du ikke selv en kano – hvis du f.eks. står på ventelisten for at få en plads – eller har du måske brug for en ekstra kano i forbindelse med en udflugt, kan du låne én af klubbens kanoer. Klubben har fem lånekanoer, hvoraf de fire er fuldt udstyret med hynder og oversejl. Den femte er en meget let kano uden ekstra udstyr. Disse kanoer udlånes efter aftale med Tine Friis – se gældende regler andet steds.

De fleste, der melder sig ind i klubben for at ro i kano, har allerede eller ønsker at få egen båd. Desværre er der ingen ledige bådpladser, så det er nødvendigt at blive skrevet på klubbens venteliste for med tiden at få en plads til kanoen. Se andet steds om ventelistereglerne.

Turafdelingen arrangerer i løbet af året forskellige ture og arrangementer, bl.a. en nattergaletur om foråret og en sensommertur.

Hver torsdag fra maj til oktober er der klubaften for samtlige klubbens medlemmer. Det foregår som grillaftener på broen, hvor klubbens store grill bliver tændt og du selv medbringer, hvad du har lyst til at spise og drikke.