Tidligere formand Elmer Lynge Jakobsen er død

9. januar 2019 14:47 , af Kristian Nielsen
​Den tidligere formand for Nybro-Furå Kano og Kajakklub, Elmer Lynge Jakobsen, er død den 7. januar efter længere tids sygdom, 83 år gammel. Det oplyser familien.  Elmer efterlader sig hustru og 4 børn.
 
Elmer Lynge Jakobsen var formand for klubben i en årrække fra sidst i 70'erne til medio 80'erne og var desuden i en periode medlem af Idrætsudvalget i Dansk Kano og Kajakforbund.  I en periode var han også formand for Furesøkredsen under Dansk Kano og Kajakforbund.
 
Vores mangeårige medlem, Jørgen Lassen, husker tydeligt den standerhejsning, hvor der blev efterlyst forældre, der ville hjælpe til. Idrætsafdelingen manglede i den grad nogen der ville hjælpe til med at afvikle stævner. Elmer meldte sig og det blev starten på en periode hvor hele familien Lynge Jakobsen tog del i driften og udviklingen af Nybro-Furå Kano og Kajakklub. Efter en tid i gruppen af forældre, der bakkede op om de unge, blev Elmer formand. Elmer huskes især for sit store engagement og var på mange områder den, der fik sat skik på Nybro-Furå, som efter en periode med kollektiv ledelse trængte til at få orden i sagerne. Og det fik vi. Det blev en periode hvor der blev skaffet sponsorer til klubben og skaffet midler til indkøb af både så vores talenter især på kap-kano, fik ordentlige forhold. Hele familien tog del i dette arbejde og var med til alle stævner i ind og udland. Elmers arbejde var medvirkende til at talenter som Henning Lynge Jakobsen (Elmers søn) kunne vinde OL Sølv ved OL i 1984 og Arne Nielsson og Christian Frederiksen, der vandt OL Sølv i Barcelona i 1992 og 8 VM medaljer.  Men ikke kun talenterne nød godt at Elmers arbejde. Han arbejdede for hele klubben og hans arbejde lagde grunden til klubbens udvikling til det vi er idag. Vi har således meget at takke Elmer for og vi er taknemmelige for det arbejde, der blev gjort dengang.
 
Der er ingen tvivl om at Elmer også var familie mand. Familien Lynge Jakobsen huskes også som værende meget tætte og det må derfor være en meget svær tid for familien i disse dage. Vi sender vores varme tanker til hele familien Lynge Jakobsen. 
 
Elmer Lynge Jakobsen bliver begravet fra Brøndbyøster Kirke, Park Alle 45, 2605 Brøndby, fredag den 11. januar 2019 kl. 11.00.
 
Æret være Elmers minde!
 
Nybro-Furå Kano og Kajakklub